Turpaterapeutit ja lenkkikaverit

Tulirevon tiimi
valmiina palvelukseen!

Turpaterapeutit ja lenkkikaverit. Porukka on aina valmis lähtemään metsäretkelle. Metsän terveysvaikutuksia ei kukaan voi kiistää. Terveysvaikutukset monikertaistuvat näiden sympaattisten ja läheisyyttä rakastavien tyyppien kanssa. 

Tulevaisuudessa on suunnitteilla myös villiyrttiretkiä lampaiden kanssa. Retki luonnonniitylle, jossa kasvaa mm. nokkosta, maitohorsmaa, vuohenputkea, mesiangervoa ja monia muita suomalaisia villiyrttejä. Tutustutaan yrtteihin, niiden hyödyntämiseen ja nautitaan päivästä sympaattisten seuralaisten kanssa.

Lalli: Emänä 50% suomenlammas ja 50% kainuunharmas ja isä kainuunharmas. Syntynyt vuonna 2013. 

Maailman kiltein pässykkä. Nauttii rapsuttelusta ja huomiosta. Lalli on omien teiden kulkija. Viihtyy toki porukassakin, mutta jää usen haaveilemaan omiaan. Iltaisin sulkiessani lampaiden pihaton oven, täytyy aina muistaa tarkistaa, että Lalli on pihaton sisäpuolella…

Helli Eleonoora: Emä suomenlammas ja isä kainuunharmas. Syntynyt 2012. 

Lallin äippä ja porukan pomo. Ei suinkaan ole ensimmäisenä ryntäämässä, vaan tarkkailee tilannetta usein taustajoukoissa. Pitää myös huolen, että päivittäinen rapsuttelu tulee suoritettua…

Lempi Eloisa: T-linjan kainuunharmas. Syntynyt 2013.

Herkkä tyyppi. On aina ensimmäisenä menossa ja voi luottaa, että kävelyllä varmasti seuraa lähituntumassa. Saattaa olla aluksi vähän varautunut, mutta kun luottamus löytyy, saa Lempistä lempeän kaverin.

Kaneli-Ässä: Emä risteytys ja isä suomenlammas. Syntynyt 2016.

Oli pitkään porukan rimpula, arka ja vähän kiusattukin. Nykyään porukan hellyydenkipein. Jähmettyy paikalleen kosketuksesta ja ilmeestä näkee, että nauttii suunnattomasti rapsutuksista.

Mansikka: Emä risteytys ja isä tuntematon… Todennäköisesti Dorset-Texel risteytys. Syntynyt 2016. 

Pyöreä kuin mansikka…isoin uuhista. Saa säännöllisesti hepulin lenkillä…ilmenee tasajalkaa hyppimisenä ja melkoisina juoksu pyrähdyksinä. Iloloikkia parhaimmillaan. Nauttii myös läheisyydestä ja rapsutuksista.

Tuutikki: Sekä emä että isä ovat suomenlampaita. Syntynyt 2016.

Porukan mustalammas…siis kirjaimellisesti. Aika tiukka luonne, puollustaa laumaa esimerkiksi koiran lähestyessä. Ihmisten seurassa lauhkea, kuin lammas. 

Tilalla asustaa persoonallinen porukka tyrnäväläisiä maatiaiskanoja. Kanoilla on tärkeä rooli niin suomalaisen maatiaskanakannan säilymisen kannalta, sillä kuulumme suomalaiseen maatiaiskanakannan säilytysohjelmaan. Toinen tärkeä rooli on kestävän kehityksen kannalta ruokahävikin minimoiminen. Kanat muuntavat tehokkaasti kananmuniksi esimerkiksi perunankuoret ja muut vihannekset ja juurekset. Tulevaisuudessa kananmunia tulee varmasti myös myyntiin. Tällä hetkellä munat menevät omaan käyttöön.

Kanat ovat myös sosiaalisia ja sympaatisia lemmikkejä.

Kotkotiimi:

Väinö: Kuoriutunut 2014.

 The kukko. Koko porukan pomo. Upea aapiskukko. Pitää naiset kurissa ja on erittäin kohtelias niin parvelleen kuin ihmisille. Kuuntelee tarkkaavaisena ihmisen puhetta ja arvostaa hyviä käytöstapoja.

Tytti: Kuoriutunut 2014.

Naisten pomo. Vähän jo hidasliikkeinen lady. Kauniin harmaa väritykseltää. Usein närkästyneen näköinen jos muu porukka käyttäytyy huonosti tai muuten asiat ei mene rouvan mielen mukaan. Tytti ja Väinö ovat tilan ydinporukkaa, molemmat kuuluvat ensimmäiseen kanaparveen mikä  tuli tilalle vuonna 2015.

Lumikki: Kuoriutunut 2016.

Kanoista isokokoisin. Valkoinen kana mustin merkein. Lumikki tuli tilalle nuorikkona.  

Hilda: Kuoritui tilalle 2018. 

Hildan erikoisuustena on kalju pää. Hilda on kuoriutunut tilalla ja jo kuoriutuessa Hilda oli eri näköinen päästään kuin muut tiput. Sulattomuus ei Hildaa haittaa, kana on touhukas ja parven ehkä utelijain tyyppi.

Silja: Kuoriutui tilalle 2018.

Musta pieni kanarouva. Hillen ja Hildan sisko.

Hille: Kuoriutui tilalle 2018.

Todella kaunis kananen. Tiilenruskea pohjaväri mustin merkein.

Mielikki ja Nyyrikki: Kuoroiutuivat tilalle juhannusviikolla 2019.

Kauniit vaaleat kanaset ruskein merkein. Tilan juniorit.

Wilhelmiina ja Wilma: Kuoriutuivat tilalle 2017.

Mustia kanasia, joita on vaikea erottaa toisistaan. Siskokset muuttivat Ukko-kukon parveen keväällä 2020.

Ukko-kukko: Kuoriutui tilalle juhannusviikolla 2019.

Upea punaruskea nuori kukko. Ukon siskoja ovat Mielikki ja Nyyrikki. Pitkään Ukolle etsittiin uutta kotia, mutta koska Väinöllä alkaa olemaan jo ikää ja Väinön parvi on melko iso, sai Ukko jäädä tilalle. Ukon parveen liittyi mustat kanarouvat Wilhelmiina ja Wilma

Santalan Veli: Veikka, tyyppi, huplus…rakkaalla on monta nimeä. Jo arvokkaasti ikääntyvä suomenhevonen. Tyypillinen suomalainen mies. Juron oloinen, mutta loppujen lopuksi aika lälly. Tykkää seurasta ja rapsutuksista, vaikka ilme on välillä ”älä lääpi”. Luotto kaveri. Välillä pilkettä silmäkulmassa, mutta ei tekisi pahaa kärpäsellekään. Turvallinen kumppani maastossa. Ei turhia hötky. Vuosien varrella on vähentyneet niin varusteet kuin vauhtikin. Nykyään liikutaan pääsääntöisesti ilman satulaan ja kuolaimetta ja vauhdin on korvannut luonnosta nauttiminen. 

Aarteen Vampyyri: Veikan paras kaveri. Kymmenen vuotias shettisruuna. Rauhallinen ikäisekseen. Ponimainen lähinnä silloin, kun henkilökunta on epäonnistunut palveluksissa. Jos esimerrkiksi ruokahuolto ei pelaa riittävässä laajuudessa ja tarpeeksi usein, joko hajoitetaan jotain tai poistutaan  paikalta… palvelu pelatessa ei ole ongelmia.

Näiden turpaterapeuttien roolia firman toiminnassa vielä harkitaan. Jossain vaiheessa pojat ovat varmasti osa toimintaa, mutta millaista, niin se selkiytyy ajan kuluessa.

Tara: Suomenpystykorva Erätopan Tara. Itsenäinen ja itsepäinen, niinkuin me suomalaiset ollaan…mutta myös äärettömän hellyydenkipeä. Tulevaisuudessa Tulirepo järjestää mahdollisuuden päästä seuraamaan kansalliskoiran työskentelyä metsässä. Lintua puuhun haukkuvana alkuperäisrotuna suomenpystykorva on maailmanharvinaisuus. 

Aapo ja Caro: Jämtlanninpystykorvat. Rodunmukaisesti ovat molemmat innokkaita hirvikoiria. Tilalla pitävät Taran kanssa huolen ettei kukaan pääse tontille huomaamatta.

Onni: Onni on isokokoinen harmaa/mustaviiruinen kissa. Aina kun tilalla tapahtuu, on paikalla myös Onni. Onnin tehtävät alkavat jo aamutuimaan tilakierroksella. Kun aamuheinien jako alkaa, Onni on valvomassa. Erityisen tärkeää on kanojen syöttö. Onni huolehtii kanojen ruuan laaduntarkkailusta. 

Hilma: Hilma on siro musta kissa valkoisella leukalapulla. Hilma on Onnin sisko. Hilma on vähän hienohelma. Viihtyy sisällä, jos on kylmä, sataa, tuulee tai muuten sää ei ole kohdallaan. Hilma loukkaantuu helposti. Hyvin itsenäinen tyyppi, tosin viihtyy myös sylissä, mutta vain silloin kuin häneltä tulee aloite siihen. 

Ota yhteyttä Heliin

puh. 040 187 6399

info@tulirepo.fi