Elämykset

Elämyksiä suomalaisesta luonnosta. Voimaantumista luonnosta ja hyvän mielen hetkiä sympaattisten lampaiden seurassa. Kursseja ja retkiä, joissa opit hyödyntämään villiyrttejä niin kotikeittiössä kuin kosmetiikassa.

Hurahda horttaan

Kahden tunnin villiyrttiretkien aikana syvennytään kolmeen villiyrttiin, niiden tunnistukseen sekä käyttöön rohtona, ruokana ja kosmetiikan raaka-aineena.

Lammaskävelyt

Tulirepo järjestää erilaisia lammaskävelyitä ja rentouttavia hetkiä lampaiden seurassa. Tervetuloa nauttimaan lampaiden sympaattisesta seurasta!

Kosmetiikkakurssit

Miltä kuulostaisi ihonhoitotuotteet ja shampoot ilman lisäaineita ja kemikaalikuormaa? Mitä jos valmistaisitkin kosmetiikkaa itse, niin tietäisit varmasti mitä tuotteet sisältävät!

Hurahda horttaan

Kahden tunnin villiyrttiretkien aikana syvennymme kolmeen villiyrttiin. Keskustelemme kasvien tunnistuksesta, kasvien käytöstä rohtona, ruokana ja kosmetiikan raaka-aineena. Muutama sana myös kansanperinteestä. Kurssin aikana sinulla on mahdollisuus kerätä yrttejä mukaasi.

Retki toteutetaan korona-aikana pienryhmässä. Kurssin toteutumiseen vaaditaan neljä osallistujaa. Maksimi ryhmäkoko on kymmenen henkilöä. Noudatamme luonnollisesti koronan tuomia lisävaatimuksia turvaetäisyyksien ja hygienian suhteen. Jos osallistujamäärä jää alle neljän, kurssin ostaneille tarjotaan uutta retkipäivää. Kun vaadittu minimi osallistujamäärä täyttyy, lähetään tarkemmat ohjeet kurssista sähköpostiin.

Puethan säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja luonnossa kävelyyn soveltuvat jalkineet . Ota mukaasi esimerkiksi kori tai paperipussi mihin voit kerätä villiyrttejä. Keruupellolle on noin 400m kävelymatka helppokulkuista tietä pitkin. Tarvittaessa voi ajaa perille asti (liikuntarajoitteiset).

Lammasretket

Tervetuloa nauttimaan lampaiden sympaattisesta seurasta. Tulirepo järjestää erilaisia lammaskävelyitä ja rentouttavia hetkiä lampaiden seurassa. Lalli, Helli, Tuutikki, Lempi, Mansikka ja Kaneli-Ässä pitävät huolen, että arkiset murheet ja kiireet unohtuvat.  Kesällä järjestetään villiyrttiretkiä luonnonniityille, jossa lampaat laiduntavat. Samalla, kun pääsee nauttimaan lampaiden sympaattisesta seurasta, käymme läpi niityllä kasvavia yleisempiä villiyrttejä ja niiden hyödyntämistä. Metäskävelyllä puolestaan pääseen maksimoimaan kokonaisvaltaisen rentoutushetken. Tutkimukset todistavat, että oleskelu metsässä on mahtava stressilääke: Laskee sydämen sykettä ja vähentää lihasjännitystä. Miten reuntouttavaa oleskelu metsässä on sitten lampaiden seurassa…se selviää vain kokemalla. 

 

Retkillä lampaat kulkevat aina vapaina. Nämä lampaat ovat hyvin sosiaalisia ja pitävät ihmisten seurasta ja rapsuttelusta. Retket soveltuvat kaiken ikäisille ja kuntoisille. 

Kosmetiikkakurssit

Miltä kuulostaisi ihonhoitotuotteet ja shampoot ilman lisäaineita ja kemikaalikuormaa? Mitä jos tekisit kosmetiikan itse, niin tietäist vatrmasti mitä tuotteet sisältävät. Tulirevolla on suunnitteilla kesälle 2020 erilaisia kosmetiikkakursseja, joissa pääset itse valmistamaan omat tuotteesi. Koko päivän kurssi alkaa sopivien yrttien valinna (räätälöidään jokaisen henkilökohtaisen tarpeen mukaan). Villiyrtit käydään keräämässä ja niistä jalostetaan tuote: kasvovesi/rasva/shampoo ym. Päivän päätteeksi saat valmiin tuotteet mukaasi kotiin. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta viettää koko päivää kurssilla, järjestetään myös pikakursseja, jossa vastaavat tuotteet pääsee valmistamaan esivalmisteluista villiyrteistä. 

Ota yhteyttä Heliin

puh. 040 187 6399

info@tulirepo.fi